I tu, estàs fent el que realment vols fer?

I tu, estàs fent el que realment vols fer?

Segurament haureu llegit en algun lloc l’impactant treball que va realitzar la infermera australiana Bronnie Ware titulat “The Top Five Regrets of the Dying”  o el que és el mateix “Els cinc penediments més freqüents quan se’ns acosta la mort”. Aquest estudi mostra en una enquesta realitzada a pacients terminals durant les seves últimes setmanes de vida quins són els cinc penediments més freqüents quan se’ns acosta la mort.

 

  1. Tant de bo hagués tingut el coratge de viure la meva pròpia vida i no la que esperaven els altres
  2. M’agradaria no haver treballat tant
  3. M’agradaria haver tingut la valentia d’expressar els meus sentiments
  4. M’agradaria haver tingut més contacte amb els meus amics
  5. M’agradaria haver-me permès ser més feliç

El resultat de l’enquesta, com segurament hauràs pogut comprovar, no et deixa indiferent i t’invita a reflexionar el que realment estàs fent amb la teva vida. Per què només prenem consciència del que realment volem quan estem als últims dies de vida? Per què només donem importància a les emocions a les darreres hores de vida? Per què no les escoltem i les tenim presents?

Vivim en una època marcada per l’acceleració, per l’afany de superació descontrolat, pel neguit de ser els primers i els millors individualment. Estem en un estat permanent d’estrés, de temor per perdre el que tenim, de neguit per voler sempre més, sense tenir temps per poder parar-nos a pensar que és el que realment volem, quins són els nostres potencials i què és el que com a individu podem aportar de manera responsable a la societat. L’ excés de negativitat, de temor, de falses creences, fan que no ens deixin actuar i prendre consciència del que realment volem i tenir el valor i la força suficient per poder fer el canvi que tant desitgem i anhelem.  I doncs, què podem fer perquè quan arribi el moment no hàgim de dir…perquè no ho vaig fer quan podia haver-ho fet?!

Segurament són moltes les capacitats emocionals que intervenen en aquests 5 penediments. Però si haguéssim de buscar les que traduirien aquests penediments potser les més rellevants podrien ser l’autoestima, l’autorealització, l’amor, l‘afecte, i la felicitat. Autoestima per escoltar el que realment som i volem, i poder donar-nos importància per decidir viure com nosaltres volem amb independència del que diran o  opinaran els altres. Autorealització per destinar el temps de treball en allò que realment ens omple. Amor per deixar de pensar tant i deixar fluir el que sentim amb humilitat. Afecte per cuidar les relacions que ens omplen. I felicitat per simplement gaudir de la vida, perquè la vida és PRESENT, la vida és aquest precís instant que ara estàs dedicant a llegir aquest article.

I tu, estàs fent el que realment vols fer?

This Post Has 2 Comments

  1. És fantàstic aquest text i la vitalitat i la força que desprèn tot el contingut de la web!!! Felicitats per aquest gran projecte. Quines ganes de fer clics!

    1. Moltes gràcies!!! Nosaltres també tenim moltes ganes de fer molts clics i que es propaguin com un gran tsunami!!!

Deixa un comentari

Close Menu
×
×

Cart